Tid: 30. januar kl. 20.00
Sted: Lille Torungen, Arendal Kulturhus
Pris: Fra kr 100,-
Arrangør: Arendal jazzklubb

Atomic – utropt til et av den moderne jazzens viktigste navn

I snart 17 år har den svensk/norske supergruppen Atomic vært en ruvende størrelse på den europeiske jazzscenen. Med sin rike blanding av 60-tallets amerikanske fri- og avantgardejazz, med et moderne europeisk uttrykk, skaper Atomic musikk som har blitt lovprist av anerkjente jazzskribenter over hele verden.

Med sine elleve album og snart to tiår som ensemble, har Atomic utviklet et samspill som vitner om et unikt kollektiv, samtidig som den enkelte musikers solistiske evner kommer klart frem. Hver musiker får skinne i en kollektiv enhet!

Atomics låtmateriale er først og fremst egne komposisjoner, men på deres siste album «Pet Variations» (som spiller på The Beach Boys albumtittel Pet Sounds), spiller de musikk av så varierte navn som blant andre Jan Garbarek, Brian Wilson, Oliver Messian og Jimmy Giuffre. Dette sier noe om Atomics tilnærming til musikk, som er åpen og undrende og samtidig full av egenart og et unikt uttrykk. Skal man høre et band som representerer den moderne jazzen, er Atomic fort bandet du skal høre!

  • Fredrik Ljungkvist – saksofon
  • Magnus Broo – trompet
  • Håvard Wiik – piano
  • Ingebrigt Håker Flaten – bass
  • Hans Hulbækmo – trommer

Foto: Anne Valeur

Mer informasjon og billetter på arendalkulturhus.no

Stikkord: , , , , ,