Isskulpturkurs for barnehager

Isskulpturer. Foto: Arnfinn Nyland

Det er blitt en hyggelig tradisjon at Arendal Vinterfestival inviterer barn til å komme til sentrum med ferdiglagde små is-skulpturer, gjerne farget i festivalfargen blått. Vi utsmykker fontenen på Torvet med barnas isskulpturer og forsøker å lage en helhetlig utstilling av disse. Se omtale fra tidligere festival hos ablikk.no her.

Jan Erik Sørenstuen. Foto: Arnfinn Nyland

Vi har knyttet til oss kunstner og forfatter Jan-Erik Sørenstuen, tidligere 1. lektor i kunst og profesjonell innen isskulptur-faget, og designer og kunstner Anne-May Fossnes. Det holder først et kurs der det vises hvordan det forholdsvis enkelt kan lages små isskulpturer ved hjelp av former og gjenstander som alle har hjemme i kjøkkenskapet. Dette er en type aktivitet som fenger barna, og som barnehagene også kan bruke i sin egen barnehage i vintermånedene. Kursdeltagerne tar med seg kunnskapen tilbake til sine barnehager, og returnerer senere til sentrum med sine egenproduserte skulpturer.

Bildene nedenfor er fra 2015, og er fotografert av Arnfinn Nyland. Det er også han som har fotografert de to store illustrasjonsbildene i denne saken. Se bilder fra 2017 på Facebook.

Disse bildene er fra 2016 og er tatt av fotograf Danny Santana i Arendal fotoklubb:

Generated by Facebook Photo Fetcher 2