Arendal kulturhus byr på Ung klassisk under vinterfestivaldagene.

Fredag 18. mars kl 18: Ung klassisk vorspiel

Ung klassisk inviterer til musikalsk kammervorspiel med unge musikere fra Agderfylkene. På denne konserten serverer unge, talentfulle utøvere et variert kammermusikalsk måltid. De fleste utøverne vil være deltakere fra audition til Ung klassisk talent eller tidligere prisvinnere i Ung klassisk talent. Det vil være både musikkstudenter og elever i kulturskolene som entrer scenen.

Arrangementet er gratis. Les mer på kulturhusets nettsider.

(Foto: Linda Dyrholm)

Lørdag 19. mars kl 13: Ung klassisk matinè

Agder Camerata presenterer en velbalansert meny av gammelt og nytt for fiolin, cello, og piano. Et av hovedverkene er en liten og søt pianotrio av Johannes Brahms – på nesten 40 minutter. Den er utrolig vakker, og man vil ikke at den skal ta slutt. Et annet episk verk på menyen er «Jordens Vuggesang» av Rolf Gupta, et verk som ble skrevet i 2018 og urfremført samme år av Agder Camerata. Dette ekstremt stillferdige verket varer ikke fullt så lenge som Brahms, men det føles som tiden stanser – på en god måte.

Trioen består av:

  • Noelia Castiñeira Dasilva – fiolin
  • Randi C. P. Birkeland – cello
  • Erik Haugan Aasland – piano

Billetter kr 200,–

Lørdag 19. mars kl 18: Ung klassisk talent

Finalekonsert i musikkonkurransen for unge musikere – opplev fremtidens stjerner nå! Unge musikere konkurrerer om solistoppdrag med Kristiansand Symfoniorkester (KSO-prisen) og pengepriser/premier i fire klasser. Finalistene blir tatt ut av fagjuryen etter audition i februar 2022 og blir bekjentgjort i slutten av februar. Pengeprisene og premiene er sponset av Sparebanken Sør.

Billetter kr 125,–

Stikkord: ,